Hijos de las Olas by Gigisy - Cursos d'estiu 2024 Escola Joso Sabadell

Il·lustració: Gigisy (7a generació d'Art Gràfic de l'escola).

Workshops d’estiu 2024

L’estiu és un bon moment per començar a aprendre o per millorar les teves habilitats en alguna disciplina artística.

Cada juliol l’Escola Joso Sabadell ofereix diferents cursos intensius, pensats tant per a qui vol iniciar-se en alguna branca creativa com per a qui vol complementar o ampliar els seus coneixements previs.

Els cursos que proposem són impartits per professionals experts en el seu àmbit i estan pensats perquè puguis exprimir i gaudir al màxim les quatre setmanes que duren.

Si vols aprofitar una part de l’estiu en formar-te, nosaltres posem al teu servei els nostres 30 anys d’experiència pedagògica en arts visuals i l’ambient engrescador de la nostra escola.

Duración:  Juliol. 6h setmanals / 24h en total.

La celebració dels cursos està subjecta a un nombre mínim de places. Però també hi ha un nombre màxim d'alumnes per cadascun. Tanquem la matriculació quan s'exhaureixen les places. Si estàs interessada o interessat en algun curs, no dubtis en demanar-nos més informació!

Aquests són els cursos disponibles aquest estiu

Iniciació a la Caricatura

Amb Sebastià Roman

Aprèn a reconèixer els trets singulars d’una persona, a exagerar-los i distorsionar-los, per crear retrats on s’identifiqui fàcilment al subjecte dibuixat, des de l’humor i amb un to desenfadat.

A banda de ser una especialitat pròpia, a la que es dediquen molts professionals, saber fer caricatures dota a l’artista d’un gran coneixement sobre quins són els elements característics de la persona, per aplicar-lo després en camps tant diversos com el disseny de personatges.

Inscriu-te o demana més informació.

Clip Studio per a Còmic i Manga

Amb Rokushi

Domina les eines de Clip Studio Paint, pensades per facilitar la vida del dibuixant i que fan d’aquest programa un dels preferits del sector.

Curs enfocat per a qui estigui aprenent a dibuixar i també per a l'il·lustrador experimentat que vulgui endinsar-se a Clip Studio. 

A través d'exercicis curts, aniràs aprenent les diferents eines que ofereix el programa. Des dels aspectes elementals fins als que han enamorat a molts professionals, com són els models 3D, l’entitat vectorial o les regles especials i de perspectiva (com faciliten la feina!). També aprendràs a grabar timelapses, gestionar pàgines de còmic, editar texts i fer animacions exportables a gif. 

T’animes a fer el salt a Clip Studio Paint?

Inscriu-te o demana més informació.

Dibuix de Còmic i Manga per a infants

Amb Maria Molina

Intensiu d’estiu perquè nenes i nens tinguin un primer contacte amb classes de dibuix.

Dibuixar espontàniament és divertit. Aprendre a millorar també pot ser-ho! La passió pel dibuix sol començar en edats tempranes. Amb una bona base formativa, el salt qualitatiu en els dibuixos sol ser espectacular en aquesta etapa de la vida. 

Els nostres cursos infantils d’estiu tenen com a objectiu que les i els alumnes aprenguin fonaments del dibuix de manera lúdica i que puguin incorporar cada nou coneixement en les seves creacions posteriors, perquè vegin com milloren dibuix a dibuix i perquè facin un primer tastet de com s'aprèn a dibuixar.

Inscriu-te o demana més informació.

Disseny i creació de personatges

Amb Victor Giménez

Dissenya els teus propis personatges memorables, a partir de la seva psicologia, i aprèn la importància de la silueta, les formes o l’acting.

Aprèn a crear personatges des de la part física, en aspectes com les seves proporcions, el vestuari o els accessoris, sense deixar de banda la seva part psicològica, treballant en les seves motivacions i trets distintius. I genera un univers d'acord amb el personatge i la història que vols explicar. 

Inscriu-te o demana més informació.

Guió i narrativa

Amb Josep Busquet

Curs destinat tant a persones que no tenen cap noció de dibuix ni d’escriptura i els hi agradaria escriure per a d’altres, com a dibuixants que tenen idees i els hi agradaria escriure les seves pròpies històries.

A les classes de guió i narrativa coneixeràs eines i recursos bàsics per començar a escriure, per desenvolupar les teves idees i per donar forma a un guió. A banda, també aprendràs a treballar amb d’altres persones, a sobre com hauria de ser la relació entre un guionista i un dibuixant o a com adreçar-te a un editor i treballar en comú per desenvolupar projectes. 

Si vols que la teva idea esdevingui en un guió acabat i amb força, no ho dubtis: apunta’t!

Inscriu-te o demana més informació.

Hackejant les Intel·ligències Artificials (IAs)

Amb Manu Ortega

La irrupció de les IA ha suposat un terratrèmol per a les professions creatives. Poden fer moltíssimes coses tan bé com un humà... però no pas totes.

En aquest curs compararem com generen imatges les IAs i com ho fan els il·lustradors de carn i ossos, estudiarem què no poden fer les IAs i plantejarem estratègies per superar-les allà on no arriben. A partir d'aquesta anàlisi explicarem com reenfocar la creació artística des d'ara i parlarem de l'emoció com a valor de les il·lustracions. 

També  explicarem que la nova realitat no fa prescindible l'il·lustrador, identificarem nínxols de mercat reticents a l'ús d'IAs i parlarem de legislació de drets d'autor. 

I, sobretot, il·lustrarem d'una manera no convencional, divertida i original, usant tècniques, tant manuals com digitals.

Inscriu-te o demana més informació.

Il·lustració 3D amb Blender

Crear gràfics 3D, modelar, il·luminar, renderitzar, animar, texturitzar i molt més és el que pots fer amb Blender, un programa lliure i gratuït que forma part del selecte grup dels softwares més rellevants a la indústria.

Si el 3D és la teva vocació Blender és el programa idoni per aprendre a desenvolupar-te amb programes d’aquesta disciplina. Versàtil i àgil, Blender permet endinsar-te al món de la creació de gràfics en 3D d’una manera còmoda i podent assolir resultats professionals ràpidament.

En aquest curs començaràs creant objectes senzills i acabaràs dominant l’esculpit tridimensional!

Inscriu-te o demana més informació.

Il·lustració digital amb Procreate

Amb Manu Ortega

L'iPad amb l'Apple Pencil, juntament amb l'app Procreate, ens permeten tenir un estudi d'il·lustració tot en un. Accessible per a un il·lustrador aficionat, també és una eina totalment funcional per a l'il·lustrador professional.

Des de la creació d’un arxiu en blanc per primer cop fins a la il·lustració definitiva, aquest curs ofereix la possibilitat d'aprendre a fer servir l'aplicació pas a pas, per conèixer tots els secrets d’una de les apps amb més fans entre els artistes gràfics. 

Els i les alumnes aprendran característiques bàsiques de Procreate, com la gestió de perfils de color, la resolució, les capes o les màscares. També a personalitzar els seus propis pinzells, a crear una paleta de color, treballar amb guies, quadrícules i perspectives o a animar frame a frame i fer gifs animats. 

Per últim, sobre una mateixa il·lustració, l’alumnat esbrinarà com aplicar diferents estils i tècniques. 

Suma’t al fenomen Procreate!

Inscriu-te o demana més informació.

Il·lustració digital amb Photoshop

Adobe Photoshop ha estat durant molts anys, i ho continua sent, el programa preferit per la majoria de dibuixants i il·lustradors. També continua sent el gran estàndard a moltes indústries relacionades amb la creació gràfica.

Tot i que va néixer com un programa d’edició i retoc fotogràfic, molts artistes han trobat en Photoshop una potent eina per emular el llapis i el paper en blanc; el llenç i la pintura. Fins al punt que moltes de les eines que Adobe ha anat incorporant a Photoshop estan enfocades específicament per a il·lustració.    

En aquest curs faràs un recorregut bàsic pel programari, descobrint eines, potencialitats i recursos addicionals. Entre pinzells, capes, pot de pintura, degradats, modes de fusió i filtres, aprendràs a fer servir el totpoderós Photoshop.

Inscriu-te o demana més informació.

Iniciació al Còmic i al Manga

Curs d’iniciació al còmic i el manga, pensat per a qui vol començar a endinsar-se al món del novè art. El teu primer contacte amb la creació de còmics i mangues!

Si t'agrada dibuixar, vols estimular la teva creativitat i ets fan del còmic i del manga, aquest curs és per a tu! Fes les primeres passes per encaminar-te a fer algun dia el teu propi còmic.

Inscriu-te o demana més informació.

MENTORING amb Oriol Hernàndez

Tens idees per fer un projecte de còmic però no saps per on començar? Aquest curs et facilitarà les eines per concretar el teu univers i donar-li forma, acompanyat pel reconegut autor de còmic Oriol Hernàndez.

Junts, definireu l'essència de la història que desitges explicar, elaborant un detallat llistat de personatges, èpoques i temes que conformaran la seva base. Donaràs vida als teus personatges i aprendràs a trobar la teva pròpia veu narrativa a partir de les teves experiències vitals. A més, aprendràs a nodrir-te i incorporar els teus referents a la teva feina, establiràs el to adequat i determinaràs l'extensió del projecte. 

El curs s'enfoca en exercicis pràctics i lúdics, que s’acomodaran a la teva manera de ser i al teu estil, perquè puguis esprémer tot el teu potencial creatiu. En acabar, hauràs triat la tècnica que utilitzaràs, realitzaràs proves i planificaràs un primer capítol de 8 a 12 pàgines. 

T'agradaria finalitzar l'estiu amb un projecte de còmic sòlid i en marxa? Posa't a les mans d'Oriol Hernández i fes realitat les teves idees!

Inscriu-te o demana més informació.

Tècniques de tinta per a Còmic i Il·lustració

Amb Manu Ortega

L'entintat és el que moltes vegades li falta a un dibuix a llapis per passar de bo a excel·lent.

Analitzaràs la tècnica de diferents autors, aprendràs diferents recursos, descobriràs com aplicar nombrosos efectes especials i faràs servir tècniques digitals i manuals, aprofundint més en la que escolleixis tú. 

Tot plegat, adreçat a trobar el teu estil propi!

Inscriu-te o demana més informació.

Tots els nostres cursos també es poden impartir online. Els i les alumnes que s’acullin a aquesta opció podran seguir les classes en directe i participar des del seu dispositiu. Si t’interessa aquesta modalitat, demana’ns més informació!