Exposició: l’estètica del terror

En el marc del Festival de Cinema de Terror de Sabadell, l’Escola Joso Sabadell organitza una exposició a l’Acadèmia de Belles Arts amb més d’una vintena d’il·lustracions que aborden la temàtica de la por.

Perills sobrenaturals ocults sota el llit, ulls amenaçants que ressegueixen les passes d’algú parapetats en la foscor, poderoses mandíbules obrint-se per exhibir ullals intimidatoris, sang, expressions de paor, foscor. Imatges que evoquen terror. Il·lustracions de la mostra ‘L’estètica del terror’ que acollirà l’Acadèmia de Belles Arts

La inauguració de l’exposició tindrà lloc dimecres 15 de març, a les 18h. En plena setmana d’activitats de l’onzè Festival de Cinema de Terror de Sabadell, que donarà el seu tret de sortida dilluns 13 i se celebrarà fins al diumenge 19. Les obres es podran veure fins al 14 d’abril.

Les il·lustracions, també hi ha alguna pàgina de còmic, són obra d’alumnes dels diferents cursos de l’Escola Joso Sabadell. La varietat d’estils, d’autores i autors d’edats i etapes en la seva relació amb el dibuix molt diverses, creen i recreen el terror des dels seus abordatges estètics particulars. També participen dos professors i professionals de les arts visuals, Manu Ortega i Marina Vidal, així com el director del centre formatiu, Sebastià Roman.

En conjunt, visions tan diverses sobre la por, formen un crisol de paratges, personatges o històries que provoquen terror i, tanmateix, cerquen ser atractius. L’estètica del terror.

Cartell de l’exposició, obra de Manu Ortega.

El cartell

Un esquelet, dalla en mà, i cobert de cap a peus amb una capa, passa per davant de la Torre de l’Aigua. La representació més reconeixible de la mort, desplaçant-se per Sabadell. Aquesta és la imatge del cartell que anuncia l’exposició, obra de Manu Ortega, professor de l’Escola Joso Sabadell. Una aquarel·la amb una paleta de colors gens habitual per representar escenes tètriques. Menys encara relacionada amb la Parca i el dol. Però que li dona una força inusitada a l’estampa, potser precisament pel contrast entre la figura i l’inusual gamma cromàtica. 

Ortega, professor de l’assignatura Taller de recursos del curs d’Art Gràfic i del darrer curs de Còmic Manga de l’Escola Joso Sabadell, és un prolífic autor de còmic i il·lustrador. Té al seu haver més d’un centenar de llibres il·lustrats, pàgines de còmic a dues dotzenes de publicacions i una quinzena llarga de reconeixements i premis. També il·lustra articles i pàgines web. Un tot terreny del dibuix que signa la imatge reclam de ‘L’estètica del terror’.


📸L’estètica del terror, des del dia 15 de març a l’Acadèmia de Belles Arts! 👻

Comments are closed.