Donatiu de còmics de Grafito Editorial per l’escola

Grafito Editorial ha donat 600 exemplars dels còmics ‘Satanela’, de Diego Simone, i ‘Esto Vende’, antologia de Sergio Bleda, per l’alumnat d’Art Gràfic de les dues Escola Joso.

Aquest dilluns, coincidint amb l’inici de les classes de 1r d’Art Gràfic, hem fet entrega dels exemplars a l’alumnat dels quatre cursos. Amb aquest donatiu aprofundim en la nostra relació amb Grafito Editorial, que va iniciar-se fa dos anys amb la seva participació duent a terme una masterclass i revisió de projectes amb els i les alumnes d’Art Gràfic de 4t, experiència que van repetir el curs passat. 

Esto vende. The very best of Sergio Bleda

Grafito Editorial va editar un recull de treballs del dibuixant Sergio Bleda, alguns no republicats o inèdits, coincidint amb els 25 anys de carrera de l’autor. 25 al moment de la publicació de l’antologia. Ara ja en porta més de 30. Una selecció d’aquest autor amb més de 20 històries en 100 pàgines, que abarquen des del 1991 fins al 2015. Uns tria plena d’aventura, terror, humor i desvergonyiment.

Sergio Bleda es va popularitzar amb la seva sèrie ‘El baile del vampiro’ (1997) que, juntament amb ‘La Conjura de cada Miércoles’ (2005), han estat editades als EUA de la mà de Dark Horse. No són poques les editorials i capçaleres on ha publicat: Kiss Comix, Planeta, Dolmen, Soleil, Dibbuks, Casterman, Grafito,… També ha treballat en il·lustració (inclús infantil), publicitat i com a storyboarder i concept artist per a cinema i televisió.

Un tot terreny obligatori a qualsevol prestatgeria dels amants del novè art.

Satanela

Diego Simone y Alfonso Bueno signen aquest còmic de terror, primer del gènere publicat per Grafito Editorial. 

Madrid, 1929. Diego, un trompetista de vida disoluta, s’incorpora al seu nou treball a la banda de músics del Cabaret de la Nada. La primera nit Satanela, l’estrella principal, li roba el cor. Allò que li semblava una conquesta més es transforma en una història de terror amb tràgiques conseqüències: Diego, empresonat en una dimensió d’éssers perduts i consumit pel seu desig de venjança, farà qualsevol cosa per regresar i passar comptes amb Satanela. Encara que per fer-ho hagi de pagar el preu més alt.

Bueno ha escrit en diferents mitjans, incloent-hi publicacions gràfiques i programes de ràdio. Com a guionista de còmics ha participat en antologies d’Espanya, Argentina, Mèxic i els EUA, destacant les seves col·laboracions a les revistes Cthulhu, Terminus, La Resistència, Killer Toons, L’Arca de les Historietes i Bloke’s Tomb of Terror, a més de participar a les antologies Refugiats, Vinyetes Solidàries i Contes de Terror d’Edu Molina, i en fanzines com Altar Mutante, Ensomnis i Rumble!!

Simone ha publicat a Argentina (el seu país natal), Espanya, Estats Units, Canadà, Regne Unit, Uruguai i Mèxic, en editorials com Image Comics, Dark Horse o Rolling Stone, entre d’altres. La seva primera novel·la gràfica, com a autor integral, va ser ‘Guro’ (2016), guardonada als Premis Carlos Trillo.


📸Foto: alumnes de 1r d’Art Gràfic amb els seus exemplars lliurats per Grafito Editorial.

Comments are closed.