'5 Puertas': el fanzine de 4t d'Art Gràfic

‘5 Puertas’: el fanzine dels alumnes de 4t d’Art Gràfic

A 4t d’Art Gràfic, els i les alumnes han de publicar el seu propi fanzine. Que a aquestes alçades saben fer pàgines, ja ho sabem. Pensar una idea, preparar el guió, composar les planes, esbossar-les, dibuixar-les… i tots els factors a tenir en compte en cadascun d’aquests passos. Ai! Què fàcil és oblidar-se de deixar espai suficient per a les bafarades!

Però a banda de fer pàgines, autopublicar és una experiència formativa perfecta per conèixer de primera mà totes les etapes de l’edició i els diferents rols que hi intervenen. Saber organitzar equips, distribuir tasques, complir un calendari, encarar imprevistos, aconseguir finançament, dissenyar una bona identitat visual, maquetar, gestionar la impressió… 

D’esquerra a dreta: Laura Girvent, Oscar S. Guiont, Geray Serrano i Gerard Babiloni.

‘5 Puertas’ és el resultat de mesos de treball i darrera hi ha les il·lusions de cinc artistes que aviat deixaran l’escola per endinsar-se al món professional. Cadascun d’ells ha elaborat entre 8 i 10 pàgines, amb una porta com a element destacat de la seva història. 

Sombras y Raíces’, del Geray Serrano, ens trasllada en les seves pàgines a una aldea on molts dels seus habitants han anat desapareixent des que, al bosc colindant, va materialitzar-se una misteriosa porta. La llegenda diu que qui sigui capaç d’obrir-la farà realitat els seus desitjos.

Walk it away’, d’Oscar S. Guinot, ens posa a la pell d’un heroi desterrat de la seva aldea per no haver estat capaç de superar el tradicional ritual dels guerrers. Al mig del bosc, i en companyia d’altres aventurers, aviat la seva vàlua es tornarà a posar a prova. 

La Laura Girvent ens explica a ‘El invitado’ un episodi habitual en tota història d’amor: conèixer als sogres. Timber, una gata de bona família, ha organitzat un dinar familiar per presentar a Shep, un gos acostumat a que li tanquin la porta a la cara.

Un misteriós grafiter és enxampat per guàrdies de seguretat mentre vandalitza un vagó. Tot i la superioritat numèrica i física dels guàrdies, l’artista urbà compta amb un as a la màniga per lliurar-se de la situació. Aquesta és la premisa de ‘Outside the wall’, de Celia Montalbán

‘Plastic Memories’, ‘Yo, Robot’, ‘Blade Runner’,… les referències a la millor tradició de la ciència ficció d’androides impregnen les pàgines de ‘Scrapheart’, de Gerard Babiloni. Jon, el protagonista, és un agent encarregat de retirar de servei als androides que han complert el seu cicle. I ho fa de manera freda i distant.  

‘5 Puertas’ també inclou col·laboracions d’altres artistes de l’entorn de la nostra escola: Oriol Hernández, Josep Busquet, Yunna Mallen, Rokushi, Alex Lopez, Alicia Grande, Maria Molina, Jordi Minguell, Manu Ortega, Roger Vidal, Gema Foz, Meritxell Garcia, Cesc F. Dalmases, Edna Valls y Rin

Professors i exprofessors, alumnes i exalumnes, han cedit històries, il·lustracions i escrits, que complementen les 84 pàgines del fanzine.

Comments are closed.