Pam López explica sortides professionals de la il·lustració a alumnes d’Art Gràfic

Els i les alumnes de FOL i Marca Personal de 4t d’Art Gràfic han tingut l’oportunitat de xerrar durant dues hores amb Pam López, una tot terreny de la il·lustració amb una àmplia experiència professional.

López ha desgranat la seva trajectòria explicant en què consistien les diferents feines que ha dut a terme al món de la il·lustració, com va arribar-hi, quines condicions laborals tenia i quines eren les seves especificitats.

I és que el currículum de la il·lustradora és llarg. Va començar treballant per l’estudi Escletxa, de l’agència de publicitat BUM. Com a freelance, ha estat colorista d’El pont dels Jueus (Planeta) i ha il·lustrat projectes per múltiples editorials, agències, institucions i organitzacions, tant estatals com internacionals. SM, Dark Horse Comics, Everest, Ajuntament de Sabadell, RBA,… el llistat és llarguíssim.

López també és dibuixant de còmic. Entre els seus darrers treballs destacats figuren pàgines per la revista local Paper de Ceba, sobre El carrer dels gitanos, o per la prestigiosa revista francobelga Spirou.

A més, Pam López va exercir durant anys com a professora al nostre centre (on va ser també alumna) i actualment ho fa a la Joso de Barcelona.

Aquesta motxilla de coneixements és la que ha obert i abocat López a l’aula. Una bona dosi de mercat laboral que se suma a les aportades per Marta Mesas i Sandro Mena, i que de ben segur serviran (i molt!) als i a les alumnes assistents en les seves primeres incursions al món laboral.

Gràcies per tot, Pam!


📷 Miquel Àngel Claveria, professor de FOL i Marca Personal (esquerra), la il·lustradora Pam López (centre) i Sebastià Roman, director del centre (dreta).

Per cert! La Pam ens va dur un exemplar de “Cuentos de Buenas Noches para nuestras Niñas Rebeldes“, una obra coral sobre 100 dones espanyoles increïbles, i on López ha il·lustrat a 13 d’elles.

Comments are closed.