Professorat

 

Un dels punts més forts de la nostra escola és el professorat. Entre 20 i 30 professionals, segons l'època, molts professionals de renom dins dels camps professionals del còmic, el disseny, la il·lustració o l'animació.
 
Creatius en actiu dels camps professionals sobre els que imparteixen les seves matèries, combinen la seva activitat professional amb la docència a les nostres aules. Aquest fet representa una constant actualització en les matèries i les àrees que formen el nostre programa de cursos.

JOSEP BUSQUET

 

Art Gràfic

Guionista i dibuixant de còmics, webcòmics i fanzines. Ha escrit històries per a més de 150 publicacions. Al 2019 va guanyar la plata del Premi Internacional de Manga, impulsat pel govern del Japó, com a guionista de ‘Korokke y la chica que dijo no’ (dibuixat per Jonatan Cantero). De l’experiència del viatge per recollir el premi publica el diari ‘Un guionista en Japón y el manga award de Korokke’ (il·lustrat per Yayu). També té dos canals de YouTube on parla sobretot de còmics, jocs de taula i de rol.

MIQUEL ÀNGEL CLAVERIA

 

Art Gràfic
Disseny Gràfic

Dissenyador gràfic i fotògraf. Té experiència en el camp del fotoperiodisme i de la comunicació. Com a membre de l’estudi Mijuro ha treballat en el disseny gràfic d’informes per al Mobile World Capital i ha dissenyat la identitat visual de diferents productes de la franquicia multimèdia ‘Adrià Pendragó’ (2023). A nivell local és el director d’art, dissenyador i maquetador dels anuaris del diari digital iSabadell.

ISÀVENA COMERAS

 

Art Gràfic
Còmic-Manga

Concept artist i il·lustradora especialitzada en moda i lifestyle. Ha estudiat disseny de moda i il·lustració a prestigioses escoles d'art d'arreu d'Europa, com l’Amsterdam Fashion Institute o el CSM de la University of the Arts London. També a l’Escola Joso Sabadell, on va fer Còmic-Manga i va formar part de la 1a generació d’Art Gràfic. Com a colorista el seu darrer treball ha estat per ‘La Masia. L’escola dels Somnis’ (2020).

RICARD EFA

    Notícies

Art Gràfic

Dibuixant de còmic, il·lustrador, escriptor,... però, per sobre de tot, autor i cul inquiet. Té publicats una vintena de còmics. El seu darrer, ‘Noceà 02. Hola avarar! ’ (2023) és la continuació d’una trilogia de ciència ficció distòpica. Ha estat nominat al Premi Eisner (del món del còmic potser el més prestigiós internacionalment) a millor pintor o artista multimèdia per ‘Monet. Nómada de la luz’ (2018, guió de Salva Rubio). A Sabadell ha coordinat el ‘Paper de Ceba’, la publicació d’historietes locals editada pel Diari de Sabadell.

>> Entrevista al Ricard <<

CESC F. DALMASES

    Notícies

Art Gràfic
Còmic-Manga

Dibuixant de còmic, el primer el va publicar al 2014. Des d’aleshores té al seu haver vuit títols i multitud de pàgines d’històries curtes per a diferents publicacions. Destaca el seu treball a les adaptacions en còmic de les novel·les ‘Victus’ (Albert Sánchez Piñol) i ‘La Pirámide Inmortal’ (Javier Sierra). Està clar que no li fan por les vinyetes plenes de soldats d’època, cavalls i canons.

MERITXELL GARCIA

 

Art Gràfic
Webtoon

Dissenyadora gràfica. Concept artist per videojocs, animació i publicitat. Directora d’art a estudis de Barcelona i Londres. Il·lustradora i dibuixant. Versàtil. Seu és ‘Gecko Chan’, de Webtoon Originals, que acumula quasi dos milions de visualitzacions i més de 60.000 seguidors. Va ser el primer webtoon en publicar-se alhora als EUA i llatinoamèrica.

VICTOR GIMÉNEZ

 

Art Gràfic

Il·lustrador, dibuixant de còmic i dissenyador de personatges, es mou com un peix a l’aigua en l’estil cartoon. Amb ‘Niño Malo’, àlbum escrit i dibuixat per ell, va guanyar el Premi del públic a l’Autor revelació del Saló Internacional del Còmic de Barcelona (2008). Darrerament ha il·lustrat pàgines dels còmics biogràfics de The Beatles (2018) i de The Clash (2022) de l’editorial petit à petit. No li agrada la tomata.

RICARDO GONZÁLEZ

 

Art Gràfic
Modelat 3D

ZBrush, 3ds Max, Blender, Maya, Photoshop o After Effects no se li resisteixen. Modelador 3D i concept artist, treballa per a produccions audiovisuals de tota mena, fent especial èmfasi en el món dels videojocs. En aquest darrer camp ha treballat en ‘C.A.T.S. Crash Arena Turbo Stars’, ‘Space Engineers’ (2019) o ‘Deflector’ (2022). Quan no està esculpint en 3D, està texturitzant.

ORIOL HERNÀNDEZ

 

Art Gràfic

Dibuixant de còmic i il·lustrador. Ha passat per Filmax Animation, treballant en produccions com ‘Nocturna’ (2007) o ‘Donkey Xote’ (2007). El seu primer còmic, ‘La Pell de l'Ós’ (2012, amb guió de Zidrou), li va reportar el Premi a l’Autor Revelació del Saló del Còmic de Barcelona. El seu darrer còmic amb Zidrou, ‘Natures Mortes’ (2012), va aconseguir la Plata dels International Manga Awards del Japó. També ha il·lustrat el joc ‘Paris, la Cité de la Lumière’ (Devir). ‘L’Or du Temps’ (2021 i 2023, amb guió de Rodolphe) és el seu últim treball. De moment.

ÀLEX LÓPEZ

 

Art Gràfic

Il·lustrador i dibuixant de còmic. Ha treballat per a, entre molts d’altres, Harper Collins, Scholastic, Hachette i Dupuis. El seu darrer llibre il·lustrat és de la col·lecció ‘S.O.S. Society of Substitutes’, ‘Frenemies’ (2023, amb text d’Alan Katz) i el seu darrer còmic és ‘LankyBox: Epic Adventure!’ (2023), protagonitzat pels personatges Adam i Justin del canal de YouTube LankyBox que té més de 27 milions de subscriptors.

PERE MEJAN

 

Art Gràfic

Il·lustrador i dibuixant de còmic. Al 2009 va guanyar els premis a Autor revelació i a Millor dibuix al Saló Internacional del Còmic de Barcelona, per ‘La Revolución de los Pinceles’ (guió de Josep Busquet). Autor compromès, va coordinar amb Tomeu Pinya el còmic coral sobre el 15M ‘Yes We Camp! Trazos para una Revolución’ (2011) i al 2012 va participar com a voluntari d‘Acción contra el Hambre en un taller de còmic per a nenes i nens de Palestina.

PABLO MENDELBAUM

 

Art Gràfic
Animació 2D

Character animator, character designer i storyboarder amb 20 anys d'experiència a la indústria. Domina les tècniques d'animació 2D i 3D. Ha col·laborat com a Supervisor d'Animació i character animator en produccions d'animació per a sèries de televisió i llargmetratges en productores com Patagonik, Filmax i Acció, entre d'altres, en títols com ‘Chico i Rita’ (2010) o ‘Astérix y los vikingos’ (2006).

MARTA MESAS

 

Art Gràfic
Video Game Art

Concept artist, artista i animadora 2D, il·lustradora i dissenyadora gràfica. Va ser alumna de la primera generació d'Art Gràfic de l’Escola Joso Sabadell. Als seus inicis va treballar com a portadista i com a caricaturista. També ha fet incursions al món del còmic, per exemple amb pàgines a la revista ‘Paper de Ceba’. En el món dels videojocs per a mòbil ha treballat a Jelly World Interactive, Social Games Online i actualment a Space Go.

JORDI MINGUELL

 

Art Gràfic
Caricatura

Il·lustrador, concept artist i caricaturista. Llicenciat en Belles Arts per la UB, antic alumne de l'Escola Joso i Màster en Concept Art i Disseny de Personatges per ECIB. Ha treballat per a projectes audiovisuals de cinema com la recent ‘Un cel de Plom’ (TV3, 2023) o el documental de ‘Sense Ficció’: ‘Gustau, la Transició al Descobert’ (TV3, 2021). També treballa en animació, publicitat i videojocs per diverses productores i estudis. Dibuixa i pinta en projectes editorials (Norma Comics, Cossetània, OmniaBooks) i també dibuixa en directe per esdeveniments empresarials.

MARIA MOLINA

Còmic-Manga
Còmic-Manga infantil

Il·lustradora i dibuixant. La seva vida és l’art. A l’Escola Joso Sabadell va fer Còmic-Manga i posteriorment va cursar Art Gràfic. Ja venia de fer batxillerat artístic i a continuació es va graduar en Conservació i Restauració de Béns Culturals per la UB. Compagina la seva carrera com a freelance amb la participació en esdeveniments. Millor obra en català al Concurs de Còmic “Ciutat de Cornellà” 2021.

MANU ORTEGA

 

Art Gràfic
Còmic-Manga
IAs

Dibuixant de còmic, il·lustrador i animador. De vocació temprana, recorda haver fet el seu primer còmic amb cinc anys. Té al seu haver més d’un centenar de llibres il·lustrats, pàgines de còmic a dues dotzenes de publicacions i una quinzena llarga de reconeixements i premis. També il·lustra articles i pàgines web. Barreja amb soltura processos tradicionals i digitals.

MADO PEÑA

 

Art Gràfic

Il·lustradora, dibuixant i colorista. Ha treballat pels mercats americà, francès i espanyol. Habitual de fires i esdeveniments, ha autopublicat els artbooks ‘Nenas pochas’ i ‘Neon light’. Premi al Saló del Còmic de Barcelona de 2017 al millor còmic publicat a Espanya, per ‘Alma Cubrae’ (amb color d’ella i dibuix de Sergio Sandoval). La seva darrera portada ha estat per ‘El messies de Dune’ (2023, editorial Mai Més).

ROGER SURROCA

Art Gràfic
Còmic-Manga

Il·lustrador, dibuixant, colorista i vinyetaire. Els polítics locals tremolen cada diumenge abans d'obrir l’iSabadell per veure si surten molt mal parats a la seva vinyeta setmanal. Alumne de la primera generació d’Art Gràfic de l’Escola Joso Sabadell, s’ha destacat especialment com a colorista en multitud de còmics, el darrer dels quals ‘La Pirámide Inmortal’ (2022). També ha il·lustrat, amb l’estudi Mijuro, per empreses com Boehringer Ingelheim, Doqua Group o bonÀrea.

ROKUSHI

Art Gràfic
Còmic-Manga

Il·lustradora, dibuixant, i animadora 2D i 3D. Sent passió per Japó i Corea. De fet, al 2015 es va graduar en Estudis d’Àsia Oriental per la UAB. Ha treballat com a il·lustradora i dissenyadora de personatges per a pàgines web. El seu darrer treball, per l’estudi Mijuro, ha estat desenvolupar il·lustracions per les animacions de l’aplicació educativa ‘Adrián Pendragón’ i il·lustracions i pàgines de còmic pels llibres de text de Doqua Group.

ERNEST SALA

 

Art Gràfic

Il·lustrador i dibuixant. Seva és l’adaptació a còmic de la ‘Trilogía del Baztán’ (Dolores Redondo): ‘El guardián invisible’ (2017), ‘Legado en los huesos’ (2017) i ‘Ofrenda a la tormenta’ (2019). També ha col·laborat a la revista Planeta Manga (2020). Ha estat el concept artist i il·lustrador de ‘Mika and the Witch's Mountain’, videojoc publicat a PC, Play Station, Switch i Xbox.

JOAN URGELL

 

Art Gràfic

Il·lustrador i dibuixant, principalment pel mercat francés, però també per empreses com Disney. El seu darrer còmic publicat és ‘Arca’ (2023, amb guió de Romain Benassaya).

marina vidal

 

Art Gràfic
Còmic-Manga

Il·lustradora, dibuixant i fanzinera. Si parlem de portades il·lustrades de ciència ficció i fantasia, parlem de Marina Vidal. Seves són, entre moltíssimes d’altres, les portades de les novel·les de Terry Pratchett de l’editorial Mai Més o de la sèrie Alcatraz de Brandon Sanderson, de l’editorial B de Blok. La seva darrera autopublicació ha estat el tercer volum de ‘Mapache’ (2023), que edita amb Mikelodigas.