RICARD EFA

Professor de 2n Art Gràfic

    Notícies

Dibuixant de còmic, il·lustrador, escriptor,... però, per sobre de tot, autor i cul inquiet. Té publicats una vintena de còmics. El seu darrer, ‘Noceà’ (2022) és l’inici d’una trilogia de ciència ficció distòpica. Ha estat nominat al Premi Eisner (del món del còmic potser el més prestigiós internacionalment) a millor pintor o artista multimèdia per ‘Monet. Nómada de la luz’ (2018, guió de Salva Rubio). A Sabadell ha coordinat el ‘Paper de Ceba’, la publicació d’historietes locals editada pel Diari de Sabadell.

MANU ORTEGA

Professor de 2n Art Gràfic

 

Dibuixant de còmic, il·lustrador i animador. De vocació temprana, recorda haver fet el seu primer còmic amb cinc anys. Té al seu haver més d’un centenar de llibres il·lustrats, pàgines de còmic a dues dotzenes de publicacions i una quinzena llarga de reconeixements i premis. També il·lustra articles i pàgines web. Barreja amb soltura processos tradicionals i digitals.

MAI EGURZA

Professor de 2n Art Gràfic

 

Il·lustradora especialitzada, des de 2011, en il·lustració per a literatura infantil i young adult. També dibuixant de còmic, al 2016 va estar nominada a autora revelació al Saló Internacional del Còmic de Barcelona per ‘El paseo de los sueños’ (Zidrou). Còmoda en digital i en tradicional, es decanta pel treball manual i el contacte amb el paper i les textures. També participa en esdeveniments per vendre la seva obra.

CESC F. DALMASES

Professor de 2n Art Gràfic

    Notícies

Dibuixant de còmic, el primer el va publicar al 2014. Des d’aleshores té al seu haver vuit títols i multitud de pàgines d’històries curtes per a diferents publicacions. Destaca el seu treball a les adaptacions en còmic de les novel·les ‘Victus’ (Albert Sánchez Piñol) i ‘La Pirámide Inmortal’ (Javier Sierra). Està clar que no li fan por les vinyetes plenes de soldats d’època, cavalls i canons.

PERE MEJAN

Professor de 2n i 4t Art Gràfic

 

Il·lustrador i dibuixant de còmic. Al 2009 va guanyar els premis a Autor revelació i a Millor dibuix al Saló Internacional del Còmic de Barcelona, per ‘La Revolución de los Pinceles’ (guió de Josep Busquet). Autor compromès, va coordinar amb Tomeu Pinya el còmic coral sobre el 15M ‘Yes We Camp! Trazos para una Revolución’ (2011) i al 2012 va participar com a voluntari d‘Acción contra el Hambre en un taller de còmic per a nenes i nens de Palestina.

JOSEP BUSQUET

Professor de 3r Art Gràfic

 

Guionista i dibuixant de còmics, webcòmics i fanzines. Ha escrit històries per a més de 150 publicacions. Al 2019 va guanyar la plata del Premi Internacional de Manga, impulsat pel govern del Japó, com a guionista de ‘Korokke y la chica que dijo no’ (dibuixat per Jonatan Cantero). De l’experiència del viatge per recollir el premi publica el diari ‘Un guionista en Japón y el manga award de Korokke’ (il·lustrat per Yayu). També té dos canals de YouTube on parla sobretot de còmics, jocs de taula i de rol.

DAVID NAVARRO

Professor de 3r Art Gràfic

 

Il·lustrador, centrat principalment en el públic infantil i la creació de personatges. Seves són les il·lustracions de la saga de llibres ‘Detectives de animales’ (2018, Wolf Can) o de la novel·la ‘3336’ (2021, Ricardo Gómez). Entusiasta de la seva professió, sovint participa en challenges, com el The Monster Project Gallery, consistent en redibuixar monstres dissenyats per infants, o en el popular Draw this in your own style.

VICTOR GIMÉNEZ

Professor de 3r Art Gràfic

 

Il·lustrador, dibuixant de còmic i dissenyador de personatges, es mou com un peix a l’aigua en l’estil cartoon. Amb ‘Niño Malo’, àlbum escrit i dibuixat per ell, va guanyar el Premi del públic a l’Autor revelació del Saló Internacional del Còmic de Barcelona (2008). Darrerament ha il·lustrat pàgines dels còmics biogràfics de The Beatles (2018) i de The Clash (2022) de l’editorial petit à petit. No li agrada la tomata.

CARLOS RICO

Professor de 3r Art Gràfic

 

Artista multidisciplinar, fa il·lustració, gravat, serigrafia, dibuix del natural, pinta,... En els últims anys imparteix formació artística d'animació i còmic, reinterpretant els seus coneixements per fomentar la curiositat, les habilitats i la narrativa gràfica en els seus i les seves alumnes.

RICARDO GONZÁLEZ

Professor de 3r Art Gràfic

 

ZBrush, 3ds Max, Blender, Maya, Photoshop o After Effects no se li resisteixen. Modelador 3D i concept artist, treballa per a produccions audiovisuals de tota mena, fent especial èmfasi en el món dels videojocs. En aquest darrer camp ha treballat en ‘Die pig die’ (2018), ‘Space Engineers’ (2019) o ‘Deflector’ (2022). Quan no està esculpint en 3D, està texturitzant.

MIQUEL ÀNGEL CLAVERIA

Professor de 3r i 4t Art Gràfic

 

Dissenyador gràfic i fotògraf. Té experiència en el camp del fotoperiodisme i de la comunicació. Com a membre de l’estudi Mijuro ha treballat en el disseny gràfic d’informes per al Mobile World Capital i ha dissenyat la identitat visual de diferents productes de la franquicia multimèdia ‘Adrià Pendragó’ (2023). A nivell local és el director d’art, dissenyador i maquetador dels anuaris del diari digital iSabadell.

JOAN URGELL

Professor de 4t Art Gràfic

 

 

ROGER PÉREZ

Professor de 4t Art Gràfic

 

 

MARC ESCACHX

Professor de 4t Art Gràfic

 

Il·lustrador i concept artist. Els seus llapis i pinzells tenen preferència pels mons de fantasia, magia i foscor, plens de guerrers, bruixots i cavallers. L’estètica metalera. Treballa habitualment a la indústria del videojoc, per empreses del prestigi de Fantasy Flight Games o Blizzard, on ha il·lustrat cartes per a ‘Hearthstone’. També ha il·lustrat cartes per a jocs físics, d’empreses com KeyForge o Panini.

MERITXELL GARCIA

Professor de 4t Art Gràfic