CONFERÈNCIA DE JOSEP BUSQUET I JAVIER DE CASTRO A LA JOSO SABADELL.

 Aquest dissabte 21 de febrer i gràcies a les gestions d’en Rafel Sabater de Norma còmics Sabadell, el guionista Josep Busquet i el dibuixant Javier de Castro, van venir al nostre centre, durant la primera meitat de l’horari lectiu, a fer una xerrada-conferència sobre la obra que tots dos junts han publicat a l’editorial dibbuks, “LA ÚLTIMA AVENTURA “
També es va tocar el tema de l’autoedició, les relacions dibuixant-guionista, les relacions amb editorials i l’obra “FARGONS & GORGONS”, publicat per Amaniaco Ediciones, (vam comptar amb la presència del seu editor Jordi Coll, que també te molta vinculació amb l’Escola Joso), que en Josep ha publicat amb el dibuix d’en Pere Mejan, (i com tants d’altres autors,entre ells, algun dels nostres actuals professors, ja que és un dels noms més prolífics de la professió), que per raons laborals, no va poder assistir a l’activitat, tal i com estava previst en un principi)… 
De fet, els autors van explicar moltes de les seves experiències en consells al nostre auditori en el que també hi havien professors i alumnes d’altres cursos i d’altres horaris. Tothom que va voler, va poder plantejar preguntes o dubtes a uns conferenciants molt generosos en les seves explicacions.
En Josep Busquet, com alumne del nostre centre de Barcelona i uns dels pioners del programa d’Art-gràfic, tenia molt apamat el tipus d’explicacions més adients al públic del nostre auditori s’el va notar molt àgil i molt ben compenetrat i complementat per les intervencions d’en Javi de Castro.
Com sempre, en aquests casos, ens sentim molt privilegiats i agraïts, que artistes d’aquesta valia, es prestin desinteressada i generósament a participar amb el nostre centre per a fer l’experiència dels nostres alumnes, la més variada i completa possible.
Desprès de la xerrada, els autors, es van trobar amb el nostre professor Ernest Sala a la botiga de Norma Sabadell, en una sessió de signatures de els seus últims treballs.

També volem agrair les fotografies de la Mireia Girbau i l’Eva Mateo sense les quals no podríem haver documentat aquesta activitat.

Comments are closed.