Projectes de Tècnica Digital de 4t d’Art Gràfic

Els i les alumnes de Tècnica Digital de 4t d’Art Gràfic han elaborat, de principi a fi i durant l’any, un projecte multidisciplinar de concept art desenvolupant la seva propia IP. Han presentat els seus treballs als companys i les companyes dels quatre cursos d’Art Gràfic.

A partir d’una base conceptual partint de dues cultures existents i tenint en compte les seves costums, i fins i tot, organitzacions socioeconòmiques, els i les alumnes han treballat en tots els elements necessaris per construir un món sencer. Han dissenyat props, flora, fauna, criatures, personatges, arquitectura, ambientacions…

“La finalitat del projecte ha estat aprendre a construir una IP pròpia creíble i convertir-la en un projecte professional llest per presentar a empreses reals, aprofintant tot l’aprenentatge per tractar els punts didàctics necessaris a l’assignatura i repassar els fonaments”, ha explicat el professor de l’assignatura, Marc Escachx.

A FOL i Marca Personal, a més, l’alumnat ha preparat les presentacions dels seus projectes, que han dut a terme davant dels companys i les companyes dels quatre cursos d’Art Gràfic.


Paula Fernández

Sisam. Novel·la visual sobre investigació per a públic young adult.

Què faries si fossis acusat d’un crim que no has comès i tinguessis a tot un país en contra teva? Aquest és el punt de partida que ens planteja Paula, la creadora, per la seva novel·la visual Sisam.

Ipopte, el nostre protagonista, un ainu indígena d’Hokkaidō de principis de segle XX, ha estat acusat injustament per les autoritats japoneses. Ell ha de recopilar, amb el nostre ajut, proves suficients per a ser exculpat.

No serà fàcil. Per aconseguir-ho haurem de recórrer els bells i gèlids paisatges del nord del Japó i parlar amb múltiples personatges, enfrontant innombrables perills i traïcions, amb el xoc cultural entre japonesos i ainus com a teló de fons.



Aymar Pinto Osahey

El Tibet. Pel·lícula d’aventures d’animació 2D per a públic young adult.

Entre natzarens amb chuba, màscares xamàniques, santuaris catòlics a la falda de l’Himàlaia o galeones voladors, transcorre la història d’Osahey.

La creadora ens planteja una ucronia fantàstica, situada al voltant de 1.500, en la qual els espanyols han conquerit el Tibet a la recerca d’unes suposades escriptures i relíquies, que assenyalen el primer lloc en el qual hauria estat el seu déu.

Els plans dels espanyols es veuran alterats per la resistència tibetana, formada per nòmades budistes i xamans del Bön, liderats per Nyima, reencarnació del Dalai Lama.



Pau Manzano

The Bloodpact. Sèrie d’animació per a públic adult.

En la història de la humanitat hi ha hagut dues grans revolucions: la neolítica i la industrial, que va néixer a l’Anglaterra de 1760. The Bloodpact és la resposta de Pau Manzano a la pregunta: què hauria passat si en el bressol de la industrial, algú l’hagués impedit?

La societat ha pres els avenços industrials com bruixeria i ha adoptat les antigues mesures ultracatòliques de l’Espanya del Segle d’Or. En aquesta realitat distòpica, en la qual es promouen la caça de bruixes i la tortura, Gertrude, la nostra protagonista, s’enfrontarà al sistema intentant canviar-lo des de dins. Garrots vils, dames de ferro, aplastacranis i el despietat líder de l’exèrcit de cavallers de l’església anglesa, seran alguns dels obstacles que trobarà.


Axel Hernández

El Viaje de Prem. Manga.

Imagineu poder controlar forces sobrenaturals. Imagineu ara que, tot i aquesta capacitat, heu perdut la memòria.

Aquesta és la situació de Prem, una bruixa amb amnèsia que s’embarca en un viatge al món de May per descobrir el seu passat, ja que l’únic record que conserva és d’allà.

Però la seva missió tindrà un obstàcul: Felix, un mag caçarecompenses que confondrà Prem amb una delinqüent. Un manga fantàstic que surt de la imaginació de l’Axel.


Amb l’activitat es pretén que l’alumnat treballi amb motivació per mostrar el seu valor com a artistes. Els obliga a repassar tot el que han anat fent durant el curs, els conceptes apresos i a adonar-se’n de la importància d’altres aspectes com el marketing o la presentació.


📷 Imatge principal: Paula Fernández (esquerra), Axel Hernández, Marc Escachx, professor de Tècnica Digital (fons), Aymar Pinto ‘Osahey’ i Pau Manzano (dreta). Quin goig que feu!

Comments are closed.