El terror s’escampa per les parets de l’Acadèmia de Belles Arts

S’inaugura l’exposició ‘L’estètica del terror’, un recull d’obres d’alumnes del nostre centre, amb el fil conductor de l’atractiu de la por. La mostra s’emmarca en el conjunt d’activitats del Festival de Cinema de Terror.

El terror és la sensació de por en una de les seves màximes expressions. Només per sota del pànic. És l’angoixa que patim davant d’un perill real o imaginari. Però tot i que el terror provoca emocions desagradables, és un gènere consolidat dins la tradició de les belles arts. Hi ha incomptables exemples d’obres de terror a la literatura, al cinema, a la fotografia,… també al còmic i a la il·lustració.

Aquesta fascinació per l’horror, des d’un abordatge estètic, és el que plasmen la trentena d’obres de l’alumnat de la nostra escola (també d’un parell de professors), que es poden veure des d’aquesta setmana i fins al 14 d’abril a l’Acadèmia de Belles Arts.  

No és el primer any que es duu a terme l’activitat. Però, tal i com ha recordat Sebastià Roman, director de l’escola, “malauradament, va quedar interrompuda durant la pandèmia”.

“Estem encantats de reprendre la mostra i de fer-ho en el nostre 30è aniversari. Ens venia molt de gust tornar a proposar a la nostra comunitat educativa que mostressin gràficament la seva versió d’aquest tema tan atractiu. Elles i ells ens han ofert la seva interpretació personal partint de diferents experiències i tècniques. Segur que gaudireu tant de la seva contemplació, com ho han fet les autores i autors mentre preparàven la seva obra. Són grans artistes en potència”.

A la inauguració també ha assistit David Garnacho, director i responsable de programació del festival. Garnacho ha manifestat que des de l’organització estan molt contents d’haver reprès la col·laboració amb l’Escola Joso i amb Belles Arts.

“Una exposició que, a més, coincideix amb l’aniversari de l’escola, fet que ho fa molt més especial. Ens agradaria que aquesta relació es perllongui durant molt de temps, que sigui llarga i fructífera”. El director també ha animat a la gent a visitar la mostra. “L’exposició va molt la pena”.

Il·lustració de Gerard Garcia.

L’ésser humà no només ha trobat la manera de gaudir d’una incomoditat tan atàvica com ell mateix. Hem estat capaços d’atorgar-li bellesa. Hi ha paratges, personatges o històries que ens provoquen terror i, tanmateix, ens semblen atractius. L’estètica del terror.


📸Sebastià Roman, David Garnacho i el regidor Carles de la Rosa conversen durant la inauguració.

Comments are closed.