Josep Busquet i Joanatan Cantero premiats al Premi Internacional MANGA del Japó

El Premi Internacional de Manga del Japó se celebra des del 2007, impulsat pel Ministeri d’Assumptes Exteriors del país nipó per reconèixer els millors còmics del panorama internacional.

El Cònsol General del Japó a Barcelona, Yasushi Sato, ha lliurat a Josep Busquet i Jonatan Cantero el diploma del Premi de Bronze del XVIè Premi Internacional MANGA del Japó, per la seva obra ‘Korokke y el espíritu bajo la montaña’.

Josep Busquet és professor de guió al nostre curs d’Art Gràfic i Joanatan Cantero és exalumne i exprofessor del centre. Ambdós són reconeguts autors de còmic. Busquet amb un centenar de guions escrits i Cantero amb els dos còmics de Korokke i una prolífica carrera com a il·lustrador, centrat en el disseny de personatges i el visual development. Al 2020 el tàndem ja havia guanyat la Plata en el mateix certamen. En aquella ocasió per la primera part de Korokke, ‘Korokke y la chica que dijo no’. Part del premi va consistir en una visita guiada al japó; una experiència que Busquet recull a la seva darrera publicació ‘Un guionista en Japón y el Manga Award de Korokke’, il·lustrat per Yayu.

La cerimònia de lliurament del premi ha tingut lloc al Restaurant Yashima, reconegut per la seva cuina Teppanyaki. A continuació s’ha celebrat un còctel de networking entre autors de manga, especialistes, editorials i premsa.

A l’acte ha assistit, en representació de l’escola, la nostra professora de Còmic-Manga infantil Rokushi. I l’Oriol Hernàndez, també exalumne i exprofessor, que al 2021 va guanyar la Plata del mateix premi per la seva obra ‘Natures mortes’, guionitzada per Zidrou.

D’esquerra a dreta: Dani Bermúdez (Senseidani), Fidel de Tovar, Carlos Moreno, Josep Busquet, Josep Homs, Jonatan Cantero i Rokushi.

Enhorabona als premiats! I Gràcies a Fidel de Tovar per les fotos!

Comments are closed.