VII trobada d’USK Catalunya a Sabadell

Aquest dissabte, 13 d’abril, urban sketchers de tota Catalunya passejaran pels carrers de Sabadell per captar amb els seus llapis i pinzells diferents indrets de la ciutat.

600 persones inscrites de tota Catalunya, alumnes de l’Escola Joso Sabadell i totes aquelles persones que s’hi vulguin sumar, s’aplegaran pel centre de la ciutat per dibuixar a una trentena de punts diferents. 

Alguns dels punts previstos per dibuixar dissabte.

L’urban sketching és una corrent artística que promou dibuixar in situ tot allò que podem observar directament. És un moviment que va nàixer a la ciutat estatudinenca de Seattle l’any 2007, com a iniciativa de l’il·lustrador català Gabriel Campanario i que actualment compta amb una nodrida comunitat global que s’articula al voltant d’un manifest de vuit punts:

1. Dibuixem “in situ”, a cobert o a l’aire lliure, capturant directament el que observem. 

2. Els nostres dibuixos expliquen la història del nostre entorn, dels llocs on vivim i on viatgem. 

3. Al dibuixar documentem un lloc i un moment determinat. 

4. Som fidels a les escenes que presenciem. 

5. Celebrem la diversitat d’estils de dibuix i utilitzem qualsevol tipus d’eines i suport. 

6. Ens ajudem mútuament i dibuixem en grup. 

7. Compartim els nostres dibuixos a internet. 

8. Mostrem el món, dibuix a dibuix.

Les persones que practiquen aquesta disciplina són els i les urban sketchers i a la nostra ciutat en tenim una bona representació al col·lectiu Dibuixant Sabadell.

Enguany, per fer la trobada anual, Urban Sketchers Catalunya ha triat Sabadell, coincidint amb la Capitalitat de la Cultura Catalana 2024. 

La nostra escola participa de l’esdeveniment com a patrocinador. A més, grups dels cursos de Còmic Manga de dissabte se sumaran a la dinàmica, així com també un bon grapat d’alumnes de la resta de cursos.

Podeu consultar tota la informació de la diada aquí.

Comments are closed.